Home
Kani-
Pawnshop
Kani-
Pawnshop
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
Huutokauppa
Panttilainojen vakuutena oleva omaisuus voi joutua huutokaupattavaksi ainakin kahdella tavalla. Ensiksikin asiakas voi ilmoittaa jättävänsä lainasumman maksamatta ja haluavansa kattaa lainavelan siten, että vakuus myydään julkisessa panttihuutokaupassa. Toinen tapa vakuuksien joutumiseksi huutokauppaan on, että asiakas ei ensimmäisen eikä toisenkaan muistutuskirjeen jälkeen jostain syystä tule hoitamaan lainansa uudistamista tai lunastamista.
Näissä tilanteissa toivottavasti pantin vakuusarvo kattaa lainasumman siten, ettei tappiota lainaamolle pääse syntymään. Jos sen sijaan vakuudesta saadaan huutokaupassa suurempi hinta kuin lainamäärä on, panttilainaamo tilittää erotuksen asiakkaalle.

Olipa tilanne mikä tahansa, ohjelmisto sallii lainojen siirron huutokauppaan ja pois sieltä. Lisäksi arvioijat voivat suunnitella huutokaupan pyydetyn lähtöhinnan ohjelman avulla.

Ohjelma myös raportoi huutokauppalistat ja meklarilistat siten, että myytävät tuotteet voidaan siirtää vaikkapa webbi-kauppaan. Ohjelma tukee myös tilannetta, jossa osa vakuutena olevista tavaroista myydään, mutta osa jää myymättä.