Home
Kani-
Pawnshop
Kani-
Pawnshop
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
Panttilainan uudistaminen
Vanha panttilaina voidaan uudistaa jatkumaan seuraavan lainajakson ajan. Uudistuksen yhteydessä kuitenkin asiakas joutuu maksamaan käsittelykuluja. Periaatteessa uudistaminen tapahtuu viidellä askeleella:

1. Asiakkaan tunnistaminen esimerkiksi lainan numeron perusteella
2. Lainatietojen tarkastaminen
3. Mahdollinen lainasumman korotus tai lyhennys.
4. Uuden panttikuitin tulostaminen
5. Rahasumman periminen tai maksaminen asiakkaalle

Ensiksi asiakas esittää vanhan lainan panttikuitin, jonka numeron perusteella etsitään ohjelman pääkäyttöliittymässä asiakastiedot ja lainatiedot.
"Uudistus"-painikkeella avautuu keskusteluikkuna, jossa arvioija määrittelee tarvittaessa lainasumman korotuksen, mikäli hän arvioi vakuutena olevan pantin vakuusarvon riittävän pyydettyyn korkeampaan lainasummaan.

Tässä dialogissa voidaan myös pienentää lainasummaa ns. vapaaehtoisella lyhennyksellä. Tässä tilanteessa uusi laina onkin pienempi ja kulut vastaavasti pienempiä.
Useimmiten lyhennystä tai korotusta ei tarvita, ja arvioija palauttaa ohjelman pääkäyttöliittymään "Uudista"-painikkeella. Pääkäyttöliittymässä uudistus-tapahtuma joutuu samoin "jono"-listalle. "Kuitti"-painike lopulta toteuttaa uudistuksen ja tulostaa ns. "Uudistus"-kuitin asiakkaalle. Yleisin tapa on, että tässä yhteydessä asiakas maksaa siihen asti kertyneet kulut, jotka on laskettu "Maksettava"-kenttään sekä ruudulla että kuitissa.