Home
Kani-
Pawnshop
Kani-
Pawnshop
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
panttilainojen ja panttihuutokaupan hallinnointi
Uuden lainan perustaminen
Uuden lainan kirjaamisessa on neljä vaihetta:
1. Asiakkaan tunnistaminen
2. Panttilainan vakuuden ja lainasumman arviointi
3. Panttikuitin tulostaminen
4. Lainasumman luovuttaminen asiakkaalle

Useimmissa tapauksissa asiakas on asioinut aiemminkin, joten arvioija etsii ohjelman pääkäyttöliittymän avulla asiakkaan tiedot joko henkilötunnuksen, nimen tai jopa vanhan lainan numeron perusteella. Ohjelma näyttää samalla myös lainahistorian.
"Uusi"-painikkella aloitetaan vaihe kaksi - panttilainan vakuuden arviointi.
Nyt ohjelma palaa takaisin pääkäyttöliittymään ja näyttää alareunassa "jono" ruudussa uuden lainan olevan valmiina kuittitulostusta varten. Jono toiminto tarvittiin ohjelmaan siksi, että asiakkaalla voi olla monta lainaa uudistettavana tai lunastettavana. Kaikille näille tarvittiin yksi yhteinen "Maksettava"-summa. Jonossa voi olla siis useita uusia lainoja, uudistuksia tai lunastuksia ja kun kaikki on käsitelty, voidaan asiakkaalle ilmoittaa paljonko hän maksaa tai saa rahaa tällä asiointikerralla.

Uuden lainan panttikuitti tulestetaan normaalille kopiopaperille tähän tapaan. Panttikuitin alaosaan tulee asiakkaan kuittaus ja se leikataan panttivakuutena toimivan esineen mukaan varastoon. Tässä tapauksessa holviin vietävään korujen säilytyspussiin.